Eerste bezoek

Als u patiënt bij ons wordt, komt u voorafgaand aan de behandeling voor een eerste bezoek in onze praktijk. We doen er alles aan om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Bent u bang voor de tandarts, geef dit dan van tevoren aan, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

De eerste afspraak duurt circa 20 minuten. Vooraf ontvangt u een gezondheidsvragenlijst, met het verzoek om deze alvast in te vullen, zodat we die met u kunnen bespreken. De tandarts voert een algemene controle uit en inventariseert hoe gezond uw gebit en tandvlees zijn. Indien nodig maken we een gebitsoverzichtsfoto en twee kleine röntgenfoto’s. Dit om de status van uw gebit nauwkeurig te kunnen vaststellen en volgen. Er vinden tijdens deze eerste afspraak dus geen behandelingen plaats.

Deze afspraak is zo uitgebreid omdat we het belangrijk vinden om samen een goede start te maken met het behouden of verbeteren van uw mondgezondheid. Wij kijken weer fris en onafhankelijk naar uw persoonlijke situatie. Samen met u maken we ook een persoonlijk behandelplan voor de lange termijn. Wat zijn uw wensen ten aanzien van uw gebit?

Kinderen
We adviseren om kinderen vanaf de leeftijd van één jaar regelmatig mee te brengen naar de praktijk. Hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat en hoe eerder we problemen in de mond, zoals gaatjes, tijdig kunnen ontdekken. De tandarts bekijkt het melkgebit op een speelse wijze en zal op uw kind gerichte voorlichting over poetsen en eet- en drinkgewoonten geven. Goed om te weten is dat de basisverzekering de meeste tandheelkundige controles en zorg voor kinderen tot 18 jaar vergoedt. Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit. Lees meer over kinderen en het tandartsbezoek.

 

Als zorgverlener zijn we verplicht om het burgerservicenummer (BSN) van iedere patiënt in onze administratie op te nemen en uw identiteit te controleren. Daarom vragen we u om een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspas mee te brengen.
Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Op onze website vindt u alle contactinformatie. Wilt u liever eerst een kennismakingsgesprek, dan kan dat natuurlijk ook! We helpen u graag verder.