Aanvullende maatregelen i.v.m. Covid-19

 

Vanwege het corona virus hebben wij ons werkwijze aangepast. Er wordt voor uw afspraak een triage afgenomen. U ontvangt hiervoor in de bevestigingsmail van uw afspraak een digitale vragenlijst die 1 dag voor uw afspraak moet worden ingevuld, ook als u geen gezondheidsklachten heeft. Als u op 1 van de vragen ‘ja’ antwoord dan vragen wij u om z.s.m. ook telefonisch contact op te nemen met onze praktijk voor verdere instructies.

Welke voorzorgsmaatregelen vragen wij u dringend te nemen indien u na overleg met ons langskomt?

 • Na binnenkomst zo min mogelijk zaken aanraken in de praktijk en houd zo goed mogelijk de 1,5m afstand aan tot andere patiënten en personeel, totdat u in de behandelstoel zit.
 • Geen hand geven aan het personeel
 • Na binnenkomst uw handen bij de poetsbakken in de gang wassen met desinfectie zeep volgens het protocol dat op papier beschreven staat bij de spiegels. Droog met een servet uw handen goed af en gooi daarna het servet in de pedaalemmer. Ontsmet vervolgens uw handen met desinfectiegel en laat dit aan de lucht drogen.
 • U treft een aanvullend protocol bij de poetsbakken aan met de gebruiksaanwijzing voor een mondspoelmiddel, evt. een haarnetje en mogelijk schoenzakjes, de assistente geeft u waar nodig extra uitleg.
 • Nies of hoest in uw elleboog of gebruik een papieren zakdoek en gooi die onmiddellijk weg. Reinig daarna uw handen weer zoals hierboven beschreven.

Richtlijn KNMT voor ons personeel bij verblijf van patiënten in de praktijk:

 • Houd 1,5 – 2 meter afstand van personen;
 •  Laat een patiënt en eventuele begeleider zo kort mogelijk verblijven in de praktijk;
 • Verleen slechts één patiënt en eventuele begeleider tegelijkertijd toegang tot de praktijk waar mogelijk. Dit geldt ook voor het verlaten van de praktijk;

Wij nemen naast onze reguliere uitgebreide hygiëne maatregelen ook extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. COVID-19, waaronder het regelmatig reinigen van deurklinken, wasbakken, kranen, toiletten en alles waar mogelijk contaminatie kan hebben plaatsgevonden. Ook onze gezellige wachtkamer is nu ingericht op het houden van 1,5m afstand en u treft er geen tijdschriften, waterautomaat of flyers meer aan. Minder gezellig, maar wel zo veilig en in het belang van ons allemaal.

Spoedbehandelingen bij (vermoedelijk) corona patiënten
Door het opheffen van de CAM-praktijken per 1 juli 2020 voeren wij nu ook acute noodzakelijke behandelingen uit bij patiënten met (vermoedelijk) COVID-19.

U dient de triage vragenmail zoals gewoonlijk in te vullen, tevens te bellen naar de praktijk en de instructies op te volgen. Indien u ernstig hoest kan dit invloed hebben op de behandeling en is overleg met de huisarts verstandig. Behandelingen worden zoveel mogelijk uitgesteld met medicatie. Indien u wel behandeld wordt dan gelden een aantal strenge afspraken om besmetting te voorkomen:

De behandeling wordt in de late middag ingepland, gescheiden van de reguliere patiënten

 • U dient zich precies op de afgesproken tijd te melden bij de ingang van de praktijk, daar buiten te wachten en uw aanwezigheid kenbaar te maken door te telefoneren naar de praktijk. Bij binnenkomst kunt u meteen doorlopen naar behandelkamer 5, aan het eind van de gang aan uw rechterhand. Daar wacht het behandelteam u op.
 • U moet bij het binnentreden van de behandelkamer uw handen wassen en alcoholiseren en vooraf aan de behandeling 1 minuut spoelen met 1% H2O2
 • U kunt geen gebruik maken van de patiëntentoilet en dient de praktijk meteen na de behandeling te verlaten.
 • Vervolgafspraken kunnen achteraf telefonisch worden ingepland.

U kunt erop rekenen dat ons team zichzelf en elkaar goed in de gaten houden, thuis blijft bij klachten en laat zich ook laat testen indien nodig. Er worden extra beschermingsmiddelen gebruikt en extra gereinigd.

 Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking tijdens deze periode.